Diensten

Van ontwerp tot onderhoud: voor alles wat met je tuin te maken heeft, kun je bij Tuinen Lafaut terecht. We hebben ruim 50 jaar ervaring op tuingebied: van het aanleggen van tuinen en verhardingen tot het plaatsen van afsluitingen en tuinonderhoud. Aarzel niet om contact op te nemen, we beantwoorden graag al je vragen. Op deze pagina vind je een overzicht van de diensten die we bieden.

Totaalconcepten

In een totaalproject voeren we de complete tuininrichting uit, te beginnen met het ontwerp. Naargelang je wensen verzorgen we het grondwerk, aanplantingen, bestrating en omheining. Uiteraard kunnen we ook het onderhoud voor onze rekening nemen.

Tuinontwerp

Met onze 50 jaar ervaring vinden we voor elke situatie een gunstige oplossing. We bespreken je wensen en ontwerpen met de computer een beeld van de mogelijkheden om een tuin te creëren waarin je je goed voelt. Pas als je 100 % tevreden bent met het ontwerp, kunnen we starten met de aanleg van je droomtuin.

Verhardingen

Een tuin is veelal een combinatie van groen en verhardingen. Daaronder verstaan we vooral tuinpaden, opritten en terrassen. Een terras leggen we uiteraard aan met een degelijke fundering en een correcte afwatering. Waterdoorlatende verhardingen genieten meer en meer de voorkeur omdat die het regenwater in de bodem laten infiltreren.

Aanplantingen

Naargelang de staat van het terrein kan het nodig zijn dat we eerst de bodem verbeteren of vruchtbare grond aanbrengen. Daarna zaaien we het gazon en planten de bomen, struiken, hagen, planten en/of bloemen van je voorkeur.

Appartementstuinen

Je hoeft niet per se over een grote oppervlakte te beschikken om een mooie tuin te realiseren. Ook van een appartementstuin kunnen we een betoverende groene oase maken.

Vijvers en zwemvijvers

We kunnen elk soort vijver aanleggen, of het nu een siervijver, een visvijver of een zwemvijver is. We ontwerpen de vijver op basis van je wensen. Onze vakmensen graven de vijverkuil zelf uit, brengen bodembescherming en vijverfolie aan en verzorgen de randafwerking. Desgewenst kunnen we ook instaan voor het onderhoud van de vijver.

Afsluitingen

Kies de tuinafsluiting die het best past bij je tuin en je woning. De mogelijkheden zijn quasi grenzeloos. We plaatsen afsluitingen in allerlei soorten hout, houtcomposiet, staaldraad of (gerecycleerde) kunststof. Voor een natuurlijke uitstraling zijn heidematten, hazelaarschermen of steenkorven populaire keuzes.

Onderhoud

Als je jarenlang van een verzorgde tuin wilt genieten, is het belangrijk dat hij goed onderhouden wordt. Zowel voor een eenmalige winterbeurt als voor regelmatig onderhoud het hele jaar door kun je een beroep doen op onze ervaren tuinmannen.

Bomen snoeien

Als er bomen in je tuin staan, is het aan te raden om ze jaarlijks te snoeien. Snoeien zorgt voor een langere levensduur en bij fruitbomen voor een betere vruchtvorming. De zwakke en afgestorven takken worden verwijderd. Naargelang de boomsoort verschilt het tijdstip waarop hij gesnoeid moet worden. Vraag ons gerust om advies daaromtrent. Voor hoge bomen brengen we onze eigen hoogtewerker mee.

Hagen snoeien

Als je wilt blijven genieten van een mooie haag, moet je geregeld snoeien. Hoe vaak, dat hangt af van soort tot soort. We kunnen je haag op regelmatige basis komen scheren, zowel manueel als machinaal. Ook als je haag compleet verwilderd is, kun je op ons een beroep doen. Voor zware gevallen zetten we onze nieuwe heggensnoeier in die speciaal geschikt is voor lange en hoge hagen.

Ontwerp, aanleg en onderhoud van je tuin - grondwerken - afsluitingen - opritten - parkeerterreinen - terrassen - vijvers