Het geschikte materiaal voor je oprit

Voor opritten zijn er diverse mogelijkheden. Welk materiaal de beste keuze is, is afhankelijk van je smaak en budget. We werken onder meer met kasseien, tegels, klinkers, grasdallen, grind en dolomiet.

Grind en dolomiet zijn relatief goedkope opties, maar je moet dan wel jaarlijks bijvullen om de gewenste laagdikte te behouden. Kasseien, tegels of klinkers zijn wat duurder, maar bieden wel meer mogelijkheden. Je kunt er gemakkelijk decoratieve patronen mee leggen. Er zijn diverse soorten kasseien en tegels beschikbaar, waardoor je precies de uitstraling creëert die je wilt. Modern of juist landelijk, het kan allemaal!

Hulp nodig bij het maken van je keuze? Bel ons op 051 40 18 78 of vul ons contactformulier in.

Neem contact op

Oprittegels

Oprittegels winnen aan populariteit. Ze zijn sterk, slijtvast en duurzaam. Ze zijn daarmee ideaal voor de aanleg van een oprit. Daarnaast heb je een uitgebreide keuze qua soorten en stijlen. 

  • Natuursteen: luxe uitstraling, uniek en natuurlijk karakter, duurzaam en je kunt qua stijlen alle kanten op van strak en modern tot warm en landelijk. 
  • Keramische tegels: modern, duurzaam, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen.
  • Betontegels: hoge slijtvastheid, duurzaam en goede prijs-kwaliteitverhouding

Kasseien

Kasseien staan bekend om hun charmante uitstraling. Bij landelijke woningen staat een oprit in kasseien daarom erg mooi. Je hebt kasseien in diverse soorten, kleuren en maten. Je kunt ze in diverse decoratieve patronen leggen. Kasseien zijn verder duurzaam, tijdloos en geven je oprit zonder meer een luxueuze uitstraling. 

 

Waterdoorlatende opritten

Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor waterdoorlatende materialen voor de oprit. Je voorkomt daarmee wateroverlast en het is beter voor je tuin. Bovendien verplichten steeds meer gemeenten het gebruik van waterdoorlatende verhardingen bij nieuwbouwprojecten of bij de aanleg of uitbreiding van bestaande verhardingen van in totaal meer dan 40m2.

Grasdallen zijn daarbij een populaire keuze. Ze zijn sterk, gaan lang mee en geven je oprit een natuurlijke uitstraling. Tegenwoordig heb je ook moderne grasdallen met mooie motieven voor een persoonlijke toets. Naast de klassieke grasdallen zijn er verschillende patronen mogelijk: horizontaal, met golven of zigzag. Je kunt gras zaaien of ze opvullen met kiezels of grind.

Daarnaast wordt veel gekozen voor grind in combinatie met speciale grindmatten. Deze zorgen ervoor dat het grind op zijn plaats wordt gehouden zodat de oprit makkelijker beloopbaar en berijdbaar is. Er is keuze uit meerdere soorten opvulling qua grind. 

Je kan ook kiezen voor betonklinkers en betontegels die voldoende waterdoorlatend zijn. Of voor waterdoorlatende voegen. Het water vloeit dan af in de grond via de voegen, waardoor het ook te combineren is met kasseien, klinkers of natuursteentegels.

Ontwerp, aanleg en onderhoud van je tuin - grondwerken - afsluitingen - opritten - parkeerterreinen - terrassen - vijvers