Terras laten aanleggen

Van een professioneel aangelegd terras kan je nog jaren genieten. Tuinen Lafaut is gespecialiseerd in de aanleg van terrassen en verhardingen. Wij kennen alle kneepjes van het vak. Onze vakmensen werken met de beste materialen en geven je graag advies over wat het best aansluit bij jouw wensen.

Bel ons op 051 40 18 78 of vul het contactformulier in voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Het geschikte materiaal voor je terras

Bij Tuinen Lafaut heb je een uitgebreide keuze uit materialen. We werken met natuursteen, keramische tegels, waterdoorlatende verhardingen, maar ook met kasseien en klinkers. Liever een houten terras? Dat kan ook!

De materiaalkeuze bepaalt in belangrijke mate de uitstraling van je terras. Tegenwoordig wint de strakke en moderne uitstraling aan populariteit. Hier zie je veel keramische tegels, polybeton of betontegels. Ga je liever voor een warme, meer natuurlijke uitstraling? Dan zijn bijvoorbeeld natuursteen, kasseien of hout erg geschikt.

Hulp nodig bij het maken van je keuze? Bel ons op 051 40 18 78 of vul ons contactformulier in.

Neem contact op

 

Keramische tegels

Deze stevige tegels zijn in diverse kleuren en patronen verkrijgbaar. Ze zijn modern, onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Sommige keramische tegels lijken op natuursteen, maar ze hebben vaak minder of geen oneffenheden waardoor ze er strakker uitzien.

Keramische tegels zijn ideaal als je van grote tegels houdt. Vaak worden ze gelegd in tegels van 60 bij 60 cm. De prijs hangt af van het soort keramische tegel die je kiest. De meeste soorten zijn op het gebied van prijs vaak vergelijkbaar met natuursteen.

 

Natuursteen

Je kunt met natuursteen alle kanten uit: van strak en modern tot warm en landelijk. Elke tegel heeft een uniek en natuurlijk karakter. Het heeft een luxe uitstraling en is bovendien erg duurzaam.

De populairste natuursteensoorten voor het terras zijn:

  • Blauwe hardsteen: grijsblauwe kleur met een levendige structuur
  • Graniet: duurzaam materiaal met hoge slijt- en krasvastheid dat voornamelijk in grijstinten wordt verkocht
  • Leisteen: gelaagde steen met levendig oppervlakte voor een robuuste uitstraling
  • Basalt: hoge hardheid, rustige en egale structuur, veelal in grijs- en antraciettinten

 

Waterdoorlatende terrassen

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een waterdoorlatend terras. Bijvoorbeeld om wateroverlast te vermijden of met de droogteperiodes in het achterhoofd. Sommige gemeenten verplichten het gebruik van waterdoorlatende materialen of brede voegen bij nieuwbouwwoningen of bij de aanleg van een nieuw terras van meer dan 40m2.

Diverse betonklinkers en betontegels scoren op het vlak van waterdoorlatendheid steeds beter. Bij terrassen wordt ook vaak gekozen voor waterdoorlatende voegen. Het water kan dan afvloeien in de grond via de voegen, waardoor het ook te combineren is met kasseien, klinkers of natuursteentegels.

  

De juiste fundering

De fundering kan je terras maken of breken. Met een goede fundering voorkom je verzakkingen en zorg je dat je terras nog jaren mee kan. De fundering wordt tot onder de vorstlijn gelegd. Voor een stabiel terras is bovendien een goede afwatering belangrijk. 

Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring met het aanleggen van terrassen. Zij adviseren je graag over de beste materialen en zorgen ervoor dat je nog vele jaren zorgeloos plezier beleeft aan je nieuwe terras.

Ontwerp, aanleg en onderhoud van je tuin - grondwerken - afsluitingen - opritten - parkeerterreinen - terrassen - vijvers