Aanleg van binnentuinen voor appartementen

Vaak zijn appartementen gelegen in het centrum van een stad, niet altijd ideaal dus om de natuur op te snuiven. Er bestaat een oplossing: binnentuinen. Deze vergroten de meerwaarde voor appartementen. Wat groen in een gemeenschappelijke ruimte straalt een oase van rust uit.

 

Ontmoetingsplek voor bewoners

Ook van kleine ruimtes maken wij een gezellige ontmoetingsplek voor bewoners. Wij zorgen ervoor dat een binnentuin mensen aantrekken om naar buiten te gaan. Hoe meer natuur, hoe gelukkiger en vrijer je bent. Een binnentuin is hét centrale, levendige en intieme ontmoetingspunt voor bewoners en bezoekers. 

Er is een hoge mate van privacy aangezien de tuin uitsluitend toegankelijk is voor bewoners van de appartementen. Je kan er genieten van al wat een tuin te bieden heeft en daar zorgen wij met plezier voor.

 

Wist je dat

Een binnentuin draagt bij aan de opvang van regenwater bij hevige regenval. Het is zo klimaatadaptief en vermindert de 'hittestress' in het wooncomplex. Het wordt ook wel een patio genoemd. En je kan het combineren met een moderne, oude of romantische stijl.

Het creëren van een binnentuin kan op verschillende manieren, ontdek hier enkele tips:

  • Houd rekening met waar de schaduw valt en op welke plekken de zon het langst blijft. 
  • Let op de plaatsing van bomen en zonneschermen.
  • Dankzij gaaswerk, wandbekleding en waterornamenten creëer je diepte in je binnentuin. Zo oogt je tuin groter, ruimer en ruimtevoller. 
  • Palmen zorgt voor een warme sfeer.
Ontwerp, aanleg en onderhoud van je tuin - grondwerken - afsluitingen - opritten - parkeerterreinen - terrassen - vijvers